چند روز پس از اینکه یک خبرنگار ادعا کرد که برنامه Muse متا در مک، پیامهای خصوصی او را خوانده است — ادعایی که متا رد کرد — اپل اعلام کرد که در حال معرفی کنترلهای اضافی در مورد تنظیمی به نام “دسترسی کامل به دیسک” در macOS است. این ویژگی برای عملکرد صحیح پشتیبانگیری طراحی شده بود، اما اکنون نمایندگیهای هوش مصنوعی “خطرات مرتبط با این سطح از دسترسی را افزایش دادهاند”، به گفته اپل.
بیانیه اپل پس از آن منتشر شد که ستوننویس Inc.، جیسون آتن گزارش داد که Muse از محتوای پیامهای خصوصی او مطلع بوده است — حتی با اینکه او ادعا کرده بود که به نماینده هوش مصنوعی اجازه نداده است. این گزارش سوالاتی درباره سطح امنیت و اعتمادی که کاربران به هوش مصنوعی مبتنی بر دسکتاپ دارند، مطرح کرد، که میتواند چیزهایی را در سیستمهای آنها کنترل کرده و فایلها و پیامهای آنها را بخواند.
تصمیم به محدود کردن این ویژگی در مک همچنین پس از یک گزارش Wired گرفته شده است که به نقصی در اپلیکیشن مک ChatGPT اشاره کرده که میتوانست به هکرها اجازه دهد به دادههای حساس دسترسی پیدا کنند.
نمایندگیهای هوش مصنوعی که بر روی دسکتاپ اجرا میشوند، به کاربران اجازه میدهند تا با تنظیمات macOS، دسترسی بیشتری به فایلها، پیامها و محتوای شخصی دیگر بر روی رایانههای خود دهند.
در مورد Muse، هوش مصنوعی به کاربران این امکان را میدهد که به صورت اختیاری دسترسی کامل به دیسک را فعال کنند. این تنظیم، مانند توضیح اپل، به یک اپلیکیشن اجازه میدهد تا به فایلها، ایمیلها، پیامها و حتی تاریخچه مرور کاربر دسترسی پیدا کند.
“برخی از توسعهدهندگان از دسترسی کامل به دیسک به روشهایی استفاده میکنند که میتواند کاربران را در معرض خطر قرار دهد و همه چیز را در سیستمهایشان بدون آگاهی و درک کامل کاربران افشا کند…”، اپل در یک پست وبلاگی جدید که برای توسعهدهندگان نوشته شده، گفت.
این شرکت اعلام کرده است که در آینده کنترلهای جدیدی را معرفی خواهد کرد که هدف آن اطمینان از این است که کاربرانی که “واقعاً مایلند به یک اپلیکیشن این سطح فوقالعاده دسترسی را بدهند” تنها با “عملکرد بسیار صریح کاربر” میتوانند این کار را انجام دهند.
“پرداختن به این موضوع بسیار حیاتی است. با توانایی و خودمختاری روزافزون نمایندگیهای هوش مصنوعی، خطرات مرتبط با این سطح از دسترسی به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت. ما متعهد هستیم اطمینان حاصل کنیم که کاربران به وضوح این خطرات را قبل از اعطای این دسترسی درک کنند تا بتوانند تصمیمات آگاهانهای درباره دادهها و حریم خصوصی خود بگیرند.”، اپل نوشت.
اپل به درخواست TechCrunch در مورد تغییر این ویژگی پاسخ نداد.
